Portalul ofera informatii complete despre Producatorii / Comerciantii / Distribuitorii de geam termopan din Romania – tamplarie PVC, aluminiu, lemn stratificat, lemn masiv, ferestre, usi, profil 2/3/4/5/6 camere, geam tripan, geam protectie solara/fonica/termica, accesorii pentru termopane, sisteme de aerisire, umbrire, izolare, antiefractie, grile de ventilatie, plase antiinsecte, pereti transparenti, pervazuri exterioare, glafuri interioare, sticla ornamentala, paneluri si sprosuri ornamentale termopan etc.

Tehnologia din spatele unor geamuri termopan

Tehnologia din spatele unor geamuri termopan

Oricine sta in mediul urban profita de liniste doar atunci cand are geamurile inchise. Evident, asta in cazul in care noi vorbim despre geamuri termopan, deoarece numai acestea sunt cele care pot oferi un real confort fonic dar si termic. Suntem Securit International iar printre produsele pe care noi vi le oferim se enumera si geamurile tip termopan. Pe langa aceasta categorie de produse, va mai oferim si alte produse din si cu sticla securizata sau emailata, cum ar fi placari decorative, pardoseli, pereti, usi, balustrade, copertine dar si multe altele. Insa, in cele ce urmeaza ne vom axa pe geamuri termopan si a proprietatilor acestora de izolare fonica, dar si a modului in care acestea sunt concepute pentru a oferi toate caracteristicile.
Structura unor geamuri termopan

In primul rand, trebuie sa facem o diferenta clara, geamurile termopan sunt doar suprafetele din sticla, sau acea mica caseta, pentru ca nu-i asa, toate tipurile de geamuri termopan sunt asemenea unor casete cu una sau mai multe camere. Desi ca si concept de caseta lucrurile sunt destul de simple in ceea ce priveste constructia, geamurile de acest gen ascund nenumarate solutii extrem de inteligente pentru a elimina marile probleme ale geamurilor normale.

Pentru inceput, sticla folosita la geamuri termopan este gandita sa reziste la impact. Pentru asta, sticla este tratata termic, adica este incalzita la temperaturi apropiate de 1000o Celsius, iar apoi racita brusc. Prin aceasta procedura sticla se intareste capatand si caracteristici casante speciale. Pe langa tratamentul termic, sticla folosita la geamuri termopan mai poate fi si laminata, capatand astfel si o oarecare elasticitate dar si un comportament mult mai bun in timp.

Chimia din spatele unor geamuri termopan

Pentru a forma acea caseta a unor geamuri termopan se folosesc tehnici si tehnologii foarte avansate, chiar daca acestea nu prea sunt vizibile la produsul final, ele sunt prezente prin efectul lor. De exemplu, pentru a obtine o filtrare a razelor UV, in compozitia sticlei se adauga Oxid de Cerium, un metal teluric rar, iar pentru a filtra energia termica, razele IR, sunt adaugate particule de fier. Evident, aceste adaugiri sunt in proportii foarte mici (sa zicem 50g la 10Kg sau mai putin).

Pe langa compozitia sticlei pentru geamuri termopan mai exista si modul in care acestea sunt casetate. Oricine poate vedea acea bagheta metalica din interiorul geamului termopan, ei bine, acesta bagheta are incorporata granule de silicati ce au rolul de a absorbi umezeala. De asemenea, constructia casetei este perfect ermetica deoarece in interior nu exista nici aer, nici vid. Intre cele doua (sau mai multe) fasii de sticla se introduc gaze nobile cum ar fi Argon, Neon, Kripton, Xenon sau Radon. Astfel, prin caracteristicile lor de slaba interactiune, gazele nobile sunt foarte bune izolatoare termice dar si bune absorbante de vibratii.

sursa: comunicate.wall-street.ro

 

© 2015 Copyright by ro-termopan.ro