Portalul ofera informatii complete despre Producatorii / Comerciantii / Distribuitorii de geam termopan din Romania – tamplarie PVC, aluminiu, lemn stratificat, lemn masiv, ferestre, usi, profil 2/3/4/5/6 camere, geam tripan, geam protectie solara/fonica/termica, accesorii pentru termopane, sisteme de aerisire, umbrire, izolare, antiefractie, grile de ventilatie, plase antiinsecte, pereti transparenti, pervazuri exterioare, glafuri interioare, sticla ornamentala, paneluri si sprosuri ornamentale termopan etc.

TREI elementele cheie care îți garantează cele mai bune ferestre TERMOPAN

TREI elementele cheie care îți garantează cele mai bune ferestre TERMOPAN

Ferestrele din PVC au devenit soluții de economisire a energiei. Există câteva elemente cheie de care trebuie să ținem seama atunci când alegem ferestrele din PVC, recomandă cei de la Gealan. Gealan, liderul pe piața locală de profile din PVC pentru ferestre și uși. 
 

Din 2018 se vor aplica prevederile Directivei 2010/31/UE, privind performanța energetică a clădirilor, iar de atunci, toate clădirile noi publice vor fi proiectate cu un consum energetic aproape de zero, urmând ca din 2020 cerința să se aplice și la clădirile private noi. Iată ce sfaturi oferă cei de la Gealan. 

1. Alegerea corectă a tâmplăriei din punct de vedere al izolației termice se face corelând proprietățile de izolație ale componentelor principale, rama și geamul, pentru care definitorii sunt valorile coeficienților de transfer termic: Uf pentru ramă și Ug pentru pachetul de geam termoizolator. Coeficientul de transfer termic Uw se calculează în baza celor două valori și arată cât de mult izolează fereastra. Astfel, cu cât valorile Uw sunt mai scăzute, cu atât pierderile de căldură prin fereastră se diminuează. 

2. Conform normativelor actuale în izolația clădirilor din România, o fereastră standard din punct de vedere energetic este caracterizată de Uw max=1.3 W/mpK. Pentru a obține rezultatele optime, aveți în vedere că geamul trebuie să aibă valoarea Ug max=1.1 W/mpk, iar în cazul ramei, țineți cont de o valoare de referință Uf max=1.2–1.3 W/mpk. Specialiștii recomandă ca montarea unui geam cu caracteristici ȋnalte de izolație termică să fie făcută pe rame puternic izolatoare și astfel, se vor obține ferestre performante cu valori Uw ≤ 1.1.

3. Performanța termoizolantă a ferestrei este determinată, în principal, de echilibrarea valorilor Uf și Ug şi nu este influențată de numărul de camere al profilului sau de folosirea profilelor cu miez reciclat. De asemenea, norma germană de calitate RAL recunoaște în egală măsura eficiența energetică a profilelor de clasa A și B, diferența dintre ele fiind dată de grosimea pereților exteriori, factor care nu reprezintă criteriu de performanță termică.

sursa: evz.ro

© 2015 Copyright by ro-termopan.ro